delatnost-image.jpg

Delatnost

Jela Jagodina je proizvođač pločastog nameštaja koji zadovoljava raznovrsne funkcije kuhinja, predsoblja, spavaćih, dnevnih i dečijih soba. Sa 350 zaposlenih, svrstavamo u grupu srednjih preduzeća.

Proizvodni program je podeljen u posebne programske celine:

  • KIKI, proizvodni program soba za decu i mlade
  • KALLA, program spavaćih soba
  • RADDA, program dnevnih soba
  • JELA, program kuhinja
  • MILLA, program usmeren na proizvodnju elemenata za predsoblja

Kompletan proizvodni program nameštaja izrađuje se u Srbiji. 

 

Tržište

Proizvodi naše kompanije se nalaze na tržištima više od 20 zemalja, a izvoz čini 70% ukupne prodaje. U Srbiji se Jela nameštaj prodaje gotovo u svakom gradu, kao i u svim državama bivše SFR Jugoslavije, pored toga, Jelin nameštaj krasi domove širom Rusije, Amerike, Mongolije, Nemačke, Austrije, Češke, Grčke, Švajcarske, zatim Malte, Južno Afričke Republike i mnogih drugih.

Kvalitet

Kompanija Jela Jagodina primenom digitalne i CNC kategorije garantuje ispunjavanje zahteva tržišta dok se proizvodnja oslanja na poslednju generaciju mašina nemačkog kvaliteta HOMAG Group.

Rezultat toga su sertifikati o kvalitetu koji važe na domaćem i internacionalnom tržištu, a proizvodni programi su nagrađeni EN setifikatom o kvalitetu izdatim od strane Šumarskog fakulteta u Beogradu, švajcarske sertifikacione kuće SGS-Beograd, Euroinspekt drvo-kontrola iz Hrvatske i TÜV standardom iz Nemačke. Pored ovih sertifikata o kvalitetu, proizvodi Jela Jagodina poseduju i GOST-R standard, a kompanija je i nosilac sertifikata “Excellent Small and Medium Enterprise – Excellent SME Serbia”, koji izdaje Privredna komora Srbije, kao i FSC sertifikata koji je garancija da drvo koje se koristi u izradi našeg proizvodnog materijala dolazi strogo praćenim lancem: od sertifikovane šume, preko obrade i proizvodnje.

Proizvodni pogon je 2012. godine obogaćen novom tehnologijom za proizvodnju i laminaciju frontova od medijapana, nemačkog proizvođača Wemhöner, a 2017. Jela Jagodina je postavila novu liniju za lakiranje proizvođača CEFLA kada je izgrađeno novih 10000m2. Tokom 2020.godine proširili smo svoj proizvodni pogon za 25 000m2 i formirali visoko – regalno skladište, a sve to nam je omogućilo bolju organizaciju čitavog poslovanja.

 

Sajmovi i izložbe

Naši zaposleni se mnogo kreću, obilaze sajmove, i kompanija već duži niz godina učestvuje na domaćim i internacionalnim sajmovima nameštaja predstavljajući svoje proizvode u Beogradu, Kelnu, Barntrupu, Moskvi, Skoplju, Nitri i Solunu. Od 2012. godine JELA JAGODINA i sama organizuje kućni sajam nameštaja u svom izložbenom prostoru na 1500 kvadrata, koji se nalazi nedaleko od sedišta kompanije u Jagodini.

Ulaganja i strateški ciljevi

Naš strateški cilj je konstantno širenje postojeće prodajne mreže u EU i osvajanje drugih svetskih tržišta. Još 2017. godine smo uveli tehnologiju UV lakiranja kojom smo našem nameštaju pružili sjaj od 99,7% i do četiri puta veću otpornost na fizička oštećenja, a možemo se pohvaliti da smo jedina kompanija u ovom delu Evrope koja koristi ovu inovativnu tehnologiju. Takođe smo se opremili i mašinama poslednje industrijske generacije, koje su nam omogućile proizvodnju u visokim serijama. Tokom 2020. godine, izvršili smo proces proširenja proizvodnog prostora kompanije čime smo dobili povećanje površine sa 20 000 na 45 000 metara kvadratnih. Izvršena je montaža nove velike linije za pakovanje elemenata i mašine za proizvodnju kartonskih kutija za pakovanje sa većim kapacitetima. Otvoren je prostor visoko - regalnog skladišta u koje može da stane 150 000 paketa umesto dotadašnjih 70 000. Snabdeli smo se i Jungheinrich viljuškarima najnovije generacije, koji imaju mogućnost funkcionisanja bez ljudskog upravljanja. Investirali smo u novi i veći magacinski prostor za skladištenje lakova, a najveća investicija upotpunila je proizvodni pogon lakiranja još jednom procesnom linijom, kao i linijom za nanošenje zaštitne folije.

Sva ulaganja i inovacije su nam omogućile viši nivo kvaliteta, bolju organizaciju skladištenja repromaterijala i proizvoda i brzu isporuku robe. Zaposleni su postali rasterećeniji, a uveli smo i mere koje značajno doprinose njihovoj visokoj bezbednosti na radu.

 
sajmovi-i-izlozbe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

promo-video-image.png
Pogledajte Jela promo video
 

 

Jela sertifikati